Associació GiroGats

 

Qui som

Cat01GiroGats neix a l’Octubre 2011 amb la intenció de millorar les condicions dels gats a Girona ciutat principalment, i també a tota la província, dignificant la seva qualitat d’animal domèstic.

GiroGats és una associació sense ànim de lucre, membre de Plataforma Gatera (entitat que aglutina més de 20 associacions que treballen pels gats) i de la CIPAC (Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya).

Actualment l’Associació es compon d’un petit grup de voluntàries i voluntaris a qui ens agraden els gats i rescatem, restablim i donem noves llars o noves ubicacions als gats que ho necessiten, sempre i quan la nostra reduïda capacitat d’acció ens ho permeti.

Què fem

img_54111GiroGats no té un recinte on guardar els gats, és a dir, no és una protectora com se sol entendre aquest terme. Tampoc volem ser-ho perquè pensem que acumular gats en un espai és molt fàcil, però això no comporta, a llarg termini, beneficis per a ells. Per aquest motiu treballem només amb cases d’acollida on els gats rescatats puguin tenir una atenció personalitzada, no perdin la socialització, o es puguin socialitzar si quan els rescatem l’han perdut, tinguin l’alimentació adequada de la millor qualitat possible, l’afecte de la família d’acollida, etc., mentre se li busca i selecciona una llar d’adopció definitiva on passi a estar igual o encara millor que on està acollit.

GiroGats també facilita informació i suport en la gestió i manteniment de colònies de gats urbans i feréstecs, promovent la C.E.R. (captura, esterilització i retorn a la colònia) per aquells cuidadors/es i Ajuntaments que ens ho demanin.

GiroGats intenta fomentar la tinença responsable dels gats  (i de les mascotes en general), promovent l’esterilització dels gats de particulars que no en són partidaris o no tenen prou recursos, informant dels seus beneficis per a l’animal i de la necessitat d’esterilitzar per facilitar una bona convivència entre gats i persones.